Samoborski vrtići i Odvodnja Samobor za spas planeta Zemlje

Vrijednosti koje djeca usvoje od malih nogu njegovat će cijeli život, a upravo je to prvi korak prema očuvanju našeg planeta za buduće generacije.

Dan planeta Zemlje globalni je događaj koji se obilježava svake godine 22. travnja s ciljem uključivanja stanovništva u procese usmjerene na zaštitu prirodnih resursa našeg planeta.

Omogućavanje pristupa pitkoj vodi i stvaranje sanitarnih uvjeta svima, bez obzira u kojem kutku Zemlje živjeli, neki su od Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. S tom idejom Odvodnja Samobor d.o.o. nastavlja s održavanjem edukacija za predškolce u samoborskim dječjim vrtićima povodom četiri važna svjetska dana: Svjetskog dana voda, Dana planeta Zemlje, Svjetskoj dana okoliša i Svjetskog dana WC-a. Ti su datumi odabrani jer su svi na neki način vezani uz vodu, a budući da je naša djelatnost odvodnja otpadnih voda, naš je posao usko povezan s očuvanjem vodnog okoliša.

Nakon radionice održane na Svjetski dan voda, 22. ožujka, u Dječjem vrtiću Izvor u Bregani, povodom Dana planeta Zemlje imat ćemo još jednu u nizu radionica za djecu predškolske dobi Dječjeg vrtića Izvor, ovog puta u Mlinskoj ulici. Cilj je ovih edukacija osvještavanje djece o važnosti očuvanja okoliša s naglaskom na važnost vode i poticanju djece na razmišljanje o njenom racionalnom korištenju.

Više o Danu planeta Zemlje i načinima na koje svatko od nas može pomoći u smanjenju negativnih utjecaja na prirodu potražite na https://www.earthday.org/.