Čuvajmo naše vode!

Odvodnja Samobor d.o.o. nastavlja obilježavati međunarodne dane vezane uz vodu.

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Taj dan ukazuje na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine. Kao uvod u obilježavanje Svjetskog dana voda, 21.03.2019. u 11 sati u emisiji EKO-EHO na Radio Samoboru govoriti ćemo o problemima vezanim uz vodu i vodne resurse.

Također, povodom Svjetskog dana voda pokrenuta je suradnja sa samoborskim dječjim vrtićem Izvor u obliku edukacije i podizanja svijesti djece predškolske dobi o važnosti pravilnog korištenja i uštede vode. U petak 22.03. u područnom objektu u Bregani s djecom ćemo u sklopu edukacije pogledati nekoliko crtanih filmova vezanih uz vodu, izraditi pješčani filter za pročišćavanje vode, slagati vodovodne i kanalizacijske cijevi, a uz sve to na kraju ćemo se i likovno izraziti na temu: “Voda”, te napraviti mali kviz za najmlađe.

Ovim putem pozivamo sve da posjete UN-ove službene stranice Svjetskog dana voda na www.worldwaterday.org ili www.unwater.org te se na taj način upoznaju s činjenicama i saznaju na koje sve načine mogu pomoći i uključiti se u rješavanje problema vezanih uz vodu.

Vaša Odvodnja Samobor